Дентални услуги

Профилактика

Профилактика и орална хигиена – за правилно и внимателно почистване на зъбните повърхности и полирането им. Ще Ви бъде показано как правилно да се грижите за Вашите зъби и венци, за превенция на заболяванията на устната кухина. Силанти. Профилактика. Профилактични прегледи. Профилактични програми

Фотополимерни пломби и фасети

Фотополимерни пломби и фасети – целта е да се възстановят зъбите с минимално премахване на зъбна тъкан. Фасетите се поставят при оцветени зъби или други нарушения на предната повърхност на зъбите, за постигане на натурално оцветяване.

Корони и мостове

Короните са напрашени от метал или за естетично възстановяване от порцелан (керамика), цирконий и др. материали. Те са неподвижно циментирани в устата и тяхната цел е да създават функционално и естетически здрав зъб.

Мостовете се поставят за да се възстановят липсващите зъби чрез използване на съществуващите зъби за опора. Съвременните материали дават отлични резултати.

Кореново (ендодонтско) лечение

При ендодонтското лечение се отстранява пулпата (нерва) на зъба, защото тя е възпалена, инфектирана, безвъзвратно унищожена. Съществуват много случаи, когато се налага да се проведе ново кореново лечение на вече проведено такова преди време, което е неуспешно.

Изправяне на зъби – ортодонтия

Лекувайки децата от ранна детска възраст ние можем да овладеем зъбните деформации. За тази цел използваме подвижни апарати и фиксирани (брекети). По-възрастните пациенти също могат да получат ортодонтско лечение на разместени или подвижни зъби.

Хирургично лечение

• екстракция (вадене) на еднокоренови и многокоренови зъби • екстракция на ретенирани мъдреци • затваряне на синус • водена костна регенерация • имплантология- поставяне на имплант при: o загуба на зъб o да не бъдат пилени здрави зъби за мост. o стоматологично лечение при протезиране

Подвижно протезиране

• Подвижни протези от различни видове пластмаса
обикновени („твърди“) протези, изработени от акрилна пластмаса и задържащи се към съществуващите зъби (ако има такива), посредством метални куки.
eластични протези (силиконови), съчетаващи гъвкавост, антиалергичност и висока естетика и стабилност. В зависимост от материала те са с по-висока или по-ниска възможност за поправка. Видове :Thermo Sens, I fleks и др.

Дентална клиника д-р Дойчинова

Дентална клиника д-р Дойчинова